Salta el contingut

Vols energia solar fotovoltaica? La compra col·lectiva és una bona opció#

Autor: Anna Cunillera. Publicat a: Nova Conca, 18 de setembre de 2020. Temps de lectura: 2'

Just abans del confinament, vaig estar parlant amb Diego López, un dels impulsors del projecte ENERGIA POSITIVA, projecte que neix com un moviment de compra agregada d'electricitat entre un grup de veïns i veïnes de Can Palet de Vista Alegre, de Terrassa.

Amb això, s'aconsegueixen uns preus molt interessants per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques, ja que se'n compren moltes alhora.

047energia

Podeu llegir una entrevista interessant sobre aquest tema a: https://www.totrubi.cat/actualitat/societat/aconseguirem-el-nombre-mes-important-de-plaques-fotovoltaiques-d-iniciativa-civica-diego-lopez_2069044102.html

Quan vaig conéixer aquest projecte, vaig pensar que potser es podria replicar a altres municipis. De fet, de tant en tant, vaig llegint altres notícies de grups de veïns que també estan fent compres col·lectives, cosa que que sembla confirmar que sí que és una solució que funciona. Un menor preu en la instal·lació significa que el període de retorn de la inversió també és menor i per tant, més aviat podrem gaudir d'energia gratuïta i renovable, alhora que cuidem el medi ambient.

Així doncs, em vaig posar en contacte amb el Diego, per valorar la possibilitat de que vingués un dia a Montblanc a explicar-nos la seva experiència, compartir coneixements i veure si hi hauria veïns interessats en afegir-s'hi. Després va venir el confinament.

Curiosament, degut al confinament, molta gent ha pres més consciència de la necessitat d'estalviar energia, de no malgastar-la, o, de produir-la de forma més sotenible, ja que el teletreball i l'escola a casa augmenten els imports de les factures. El fet d'haver de passar moltes més hores a casa, ens ha fet pensar de quines maneres es poden reduir els imports de les factures. Mesures com canviar vells electrodomèstics per uns de més eficients, augmentar l'aïllament tèrmic, instal·lar sistemes per estalviar aigua, entre les mesures més fàcils i econòmiques. També instal·lar sistemes d'energies renovables.

Fa pocs dies vaig tornar a contactar amb en Diego, per proposar-li si podríem fer una trobada virtual, "gràcies" a les eines que ens ha portat el confinament. La resposta va ser positiva.

Hi esteu interessats?#

Des d'aquí, faig una crida a veïns i veïnes de Montblanc (fora del casc antic) i rodalies, que no visquin en règim de propietat horitzontal i que tinguin una teulada orientada a sud, preferiblement, que si estan valorant la instal·lació d'energia solar fotovoltaica i la compra col·lectiva els sembla una opció avantatjosa, que enviïn un email a annacunillera@coac.net o energiapositiva.montblanc@gmail.com. Si som 15 o 20 persones interessades, ja valdrà la pena de fer aquesta trobada virtual. Les úniques dades que es recolliran seran nom, telèfon i l'adreça de correu electrònic per tal de poder celebrar aquesta trobada. Les dades recollides no s'utilizaran per cap altre finalitat. En qualsevol cas, podreu exercir els vostres drets d’accés, modificació, cancel·lació i oposició tot enviant un correu a annacunillera@coac.net

Espero que ho trobeu estimulant!#